Activiteiten

Activiteiten rondom de Nederlandse Grand Prix

’s Werelds meest bekende Formule 1 coureurs zullen weer naar Nederland komen. Als je van plan bent de Grand Prix in Zandvoort te gaan bezoeken, dan kun je er net zo goed een langer uitje van maken. Zandvoort is namelijk schitterend gelegen aan de zee en dat betekent dat er genoeg te doen is. De Grand Prix vindt plaats in september en dat betekent dat je rustig aan kunt gaan nadenken over wat je nog meer zou kunnen doen in de badplaats.

Het strand

De belangrijkste activiteit rondom Zandvoort is gratis en dat is natuurlijk de zee, met het schitterende brede strand met witte zanden en mooie duinpartijen. Hier kun je heerlijk lange wandelingen maken, zwemmen of zandkastelen bouwen en aan zee worden er activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. Aan het strand kun je even helemaal tot rust komen, kun je surfen en zonnebaden, fietsen en wandelen, een boek lezen en vliegeren al naar gelang jouw hobby’s en liefhebberijen. En ’s avonds ga je het dorp in en geniet je van een avondje Jazz in Zandvoort of een heerlijk stukje vis in één van de vele restaurants.

Het circuit

Er is ook voldoende te doen in en rondom het circuit. Nu zal er tijdens de race uiteraard niets anders georganiseerd worden, maar daar omheen zijn er voldoende dingen te doen. Misschien wil je wel alvast zien hoe de baan eruit ziet en breng je een bezoekje aan het circuit en boek je een rondleiding. 

Musea

Ben je eerder geïnteresseerd in geschiedenis en wil je er een leerzaam uitje van maken, dan kun je ook een museum bezoeken. Zo is er het Zandvoorts Museum met schilderijen en kunsttentoonstellingen en is er het Juttersmu-ZEE-um waar je gratis naar binnen kunt en waar je de mooiste schatten van het strand kunt bekijken. Voor kinderen is dit ook leuk, want er is een speciaal Noordzee aquarium om te bewonderen.

Andere activiteiten

Rondom Zandvoort is voldoende te doen. Er is een circus, een casino en er worden elke maand voldoende markten, feesten en andere evenementen georganiseerd. Vooral in de zomer is Zandvoort een bruisende stad en dit is niet voor niets één van de meest bezochte badplaatsen van Nederland. Eén ding is zeker, in september, als de Grand Prix naar Zandvoort komt, zal de stad te maken krijgen met een grote toename aan gasten. Hier zullen de plaatselijke bedrijven ongetwijfeld gebruik van maken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er in Zandvoort voor-, tijdens- en na de Grand Prix niets te doen is. Zo kun je én je favoriete sportevenement bezoeken én tegelijkertijd kennismaken met één van de mooiste plekjes in Nederland.