Coureurs in actie

De Grand Prix van Zandvoort 2020; deze coureurs kun je verwachten

Ben jij een Grand Prix fan, dan heb je waarschijnlijk al een vreugdedansje gedaan. Dit evenement van Formule 1 komt namelijk volgend jaar naar Nederland, en wel in mei. Het circuit dat hiervoor is aangewezen is Zandvoort, en dat is zeer gepast. De laatste Grand Prix race in Nederland vond namelijk in 1985 plaats exact op dat circuit en het is dus niet meer dan logisch dat dit in 2020 weer zo is. Een exacte datum en tijd zijn nog niet bekend totdat het Formule 1 management (FOM) de officiële planning voor 2020 publiceert. Dit zal halverwege het huidige seizoen zijn, dus daar moeten we nog even op wachten. Tot dan kunnen we al wel een schatting maken van de Formule 1 grootheden die je daar mogelijk in actie kunt zien komen.

De coureurs van 2020

Natuurlijk is er niets zeker, maar als alles zo blijft als het is, zal je in 2020 je ogen uitkijken. Bekendheden zoals vijfmalige wereldkampioen Lewis Hamilton, veteranen Kimi Räikkönen en Sebastiaan Vettel, nieuwe talenten Charles Leclerc en Lando Norris en natuurlijk ook de Nederlandse Grand Prix winnaar Max Verstappen zullen de baan van Zandvoort trotseren op zoek naar pole en een plek op het Grand Prix podium. De winnaar treedt in de voetstappen van Niki Lauda, de laatste Grand Prix winnaar in Zandvoort in 1985. De teams voor 2020 zijn logischerwijs nog niet bekend en veel hangt af van de prestaties van dit seizoen. Maar met zo veel kwalitatieve en spannende coureurs om uit te kiezen zal je ongetwijfeld niet worden teleurgesteld.

F1 coureurs

Nederlanders in de Grand Prix

In de 34 keer dat er in het verleden een Grand Prix in Nederland is georganiseerd, is er nog nooit een Nederlander op de eerste plaats geëindigd. Er hebben zeker wel Nederlanders meegedaan, zoals Dries van der Lof en Jan Flinterman in 1952, Carel Godin de Beaufort en Ben Pon in de jaren ’60 en Gijs van Lennep, Jan Lammers, Michael Bleekemolen, Boy Haye en Roelof Windering in de jaren ’70. Geen van hen heeft het voor elkaar gekregen een winst in Zandvoort te noteren. Maar toen hadden we Max Verstappen nog niet.

Max verstappen en de Grand Prix van 2020

Als één coureur de Grand Prix van Zandvoort in 2020 niet zal willen missen, dan is het Max Verstappen wel. Hij was de jongste Formule 1 coureur ooit toen hij met 17 jaar voor het eerst aan een Grand Prix deelnam. Toen hij slechts 18 jaar was won hij zijn eerste Grand Prix race in Barcelona en brak hij het record van jongste winnaar in de geschiedenis van Formule 1. Vandaag de dag rijdt Verstappen samen met teamgenoot Pierre Gasly voor Red Bull en wordt hij ook wel gezien als de coureur met de meeste potentie van dit moment. In Zandvoort volgend jaar mag hij dan ook zeker niet ontbreken en hopen we natuurlijk voor een eerste plaats. Welke coureurs hem hier echter precies van zullen proberen te weerhouden, dat weten we pas wanneer de teams voor het jaar 2020 zijn samengesteld en aangekondigd. De Grand Prix van Zandvoort zal dat jaar ongetwijfeld vol zitten met Verstappen fans.

Max Verstappen