Coureurs in actie

De Grand Prix van Zandvoort 2021

Ben jij een Grand Prix fan, dan heb je waarschijnlijk al een vreugdedansje gedaan. Want de F1 komt terug in Nederland. Het circuit dat hiervoor is aangewezen is Zandvoort, en dat is zeer gepast. De laatste Grand Prix race in Nederland vond namelijk in 1985 plaats exact op dat circuit en het is dus niet meer dan logisch dat dit in 2021 weer zo is.

De coureurs van 2021 

Natuurlijk is er niets zeker, maar als alles zo blijft als het is, zal je in 2021 je ogen uitkijken. Bekendheden zoals vijfmalige wereldkampioen Lewis Hamilton, veteranen Kimi Räikkönen en Sebastiaan Vettel, nieuwe talenten Charles Leclerc en Lando Norris en natuurlijk ook de Nederlandse Grand Prix winnaar Max Verstappen zullen de baan van Zandvoort trotseren op zoek naar pole en een plek op het Grand Prix podium. De winnaar treedt in de voetstappen van Niki Lauda, de laatste Grand Prix winnaar in Zandvoort in 1985. 

F1 coureurs

Nederlanders in de Grand Prix

In de 34 keer dat er in het verleden een Grand Prix in Nederland is georganiseerd, is er nog nooit een Nederlander op de eerste plaats geëindigd. Er hebben zeker wel Nederlanders meegedaan, zoals Dries van der Lof en Jan Flinterman in 1952, Carel Godin de Beaufort en Ben Pon in de jaren ’60 en Gijs van Lennep, Jan Lammers, Michael Bleekemolen, Boy Haye en Roelof Windering in de jaren ’70. Geen van hen heeft het voor elkaar gekregen een winst in Zandvoort te noteren. Maar toen hadden we Max Verstappen nog niet.

Max verstappen en de Grand Prix van 2021

Als één coureur de Grand Prix van Zandvoort in 2021 niet zal willen missen, dan is het Max Verstappen wel. Hij was de jongste Formule 1 coureur ooit toen hij met 17 jaar voor het eerst aan een Grand Prix deelnam. Toen hij slechts 18 jaar was won hij zijn eerste Grand Prix race in Barcelona en brak hij het record van jongste winnaar in de geschiedenis van Formule 1. Vandaag de dag rijdt Verstappen samen met teamgenoot Pierre Gasly voor Red Bull en wordt hij ook wel gezien als de coureur met de meeste potentie van dit moment. In Zandvoort volgend jaar mag hij dan ook zeker niet ontbreken en hopen we natuurlijk voor een eerste plaats. 

Max Verstappen