Video

Grand Prix Nederland video’s

Het is onderhand welbekend dat de Grand Prix in 2020 terugkomt naar Nederland. Dit is natuurlijk een hele eer en daarbij kan Max Verstappen zo op eigen bodem laten zien waar hij zo uitmuntend goed in is. De geschiedenis van de Grand Prix in Nederland gaat terug naar 1948, toen in Zandvoort de eerste wedstrijd werd georganiseerd. Zandvoort was dan ook vanaf het eerste kampioenschap in 1950 van de partij. Als je op zoek bent naar video’s van de Grand Prix in Nederland, dan zal je dus een verscheidenheid aan materiaal tegenkomen. En deze video’s gaan mogelijk terug naar het midden van de vorige eeuw.

VIDEO: De onofficiële intro zoals die eruit kan komen te zien in 2020. 

Video's uit het archief

Er hebben 34 Grand Prix toernooien in Nederland plaatsgevonden en dit was tussen 1948 en 1985. Tijdens die tijd is er uiteraard veel veranderd en de video’s die je over de Grand Prix terugvindt reflecteren dit. Ga terug in de tijd naar een volledig ander circuit en uiteraard compleet andere formule 1 auto’s. Hoor wat de commentatoren tijdens die periode te zeggen hadden over de coureurs, de baan en de races zelf. Leer over de tragedies en de overwinningen van de Nederlandse Grand Prix door de jaren heen. Door video’s te kijken van de Grote Prijs van Nederland, oftewel de Grand Prix tussen 1948 en 1985, ga je een stapje terug in de tijd.

VIDEO: Historische beelden uit 1979 in 50 fps. 

Het circuit nu

Het is onlangs bekend gemaakt dat de Nederlandse Grand Prix in Zandvoort plaats zal vinden. Daarom kun je video’s vinden over hoe de baan er vandaag de dag uitziet, van de races die er nog regelmatig worden georganiseerd en van de aanpassingen die mogelijk gemaakt zullen moeten worden. Zo krijg je een beeld van hoe de baan er mogelijk voor Max Verstappen uit zal komen te zien als deze in mei 2020 deelneemt aan de eerste Nederlandse Grand Prix sinds 1985.

VIDEO: Marc Priestley trok naar het circuit van Zandvoort om antwoord te geven op de vraag: is het geschikt voor de Formule 1?

Nieuwsberichten

Uiteraard zijn er ook voldoende video’s te vinden die het nieuws beschrijven omtrent de Grand Prix van Nederland. Er zijn jaren van planning en speculatie aan vooraf gegaan en de officials hebben zich meerdere malen afgevraagd hoe realistisch een Nederlandse Grand Prix eigenlijk is. Door nieuwsvideo’s te kijken kun je deze aanloop naar de Nederlandse Grand Prix herleven en kun je zien wat er aan vooraf ging. Verder zijn er natuurlijk ook altijd video’s te vinden over het laatste nieuws met betrekking tot het circuit, de kaartverkoop en de mogelijke datum voor het evenement.

VIDEO: Een uitgebreide reportage van de Telegraaf naar aanleiding van de investeringen door de gemeente Zandvoort in een mogelijke Grand Prix.

Video’s van de Grand Prix in Nederland te over

Het aanbod van video’s over de Nederlandse Grand Prix en de Grote Prijs van Nederland zal je niet teleurstellen en ook wij hebben voldoende video’s beschikbaar gemaakt om je te vermaken. Stap in de auto en rijd het circuit van Zandvoort, kijk historische beelden van hoe het circuit er voorheen bij lag en bekijk de reacties van de betrokken partijen op het nieuws dat Nederland na 35 jaar eindelijk weer een Grand Prix mag organiseren. Dit is een ideale voorbereiding op het evenement zelf.