Prins Bernhard

Wie is prins Bernhard Junior?

Prins Bernhard Lucas Emmanuel van Oranje-Nassau, Van Vollenhove is een volle neef van onze Koning Willem Alexander der Nederlanden. Vandaag de dag is hij echter beter bekend als de mede-eigenaar van het racecircuit Zandvoort en een grote voorstander van een Grand Prix in Nederland. Recentelijk is bekend gemaakt dat deze Grand Prix ook daadwerkelijk zal gaan plaatsvinden en wel in mei 2021. De prins heeft hier een grote steen aan bijgedragen en mag nu samen met zijn partner Menno de Jong het grootste race evenement van de wereld gaan organiseren in Zandvoort. Het laatste hebben we daarom vast van hem nog niet gehoord.

Prins Bernhard

Prins Bernhard in het koningshuis

Prijs Bernhard van Oranje junior is de tweede zoon van Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet der Nederlanden. Margriet der Nederlanden is de zus van prinses Beatrix. Daarom is Bernhard junior een volle neef van Koning Willem-Alexander. Zijn broers zijn Maurits, Pieter-Christiaan en Floris van Oranje-Nassau. Prins Bernhard is getrouwd met Annette Sekrève en samen hebben ze drie kinderen.

Prins Bernhard en autoraces

De prins staat bekend als een goede zakenman en heeft een aantal succesvolle bedrijven op zijn naam staan zowel als een groot aantal woningen in Amsterdam. Toch is hij ook geen vreemde van autoraces, en samen met zijn broer Pieter-Christiaan maakt hij deel uit van het Racing Team Holland met Jan Lammers, ex-Formule 1 coureur, aan het hoofd. Bernhard van Oranje heeft daarom al meerdere malen op Zandvoort geracet voordat hij besluit het te kopen met zijn bedrijf Chapman Andretti Partners. Dit doet hij in 2016 en sindsdien is het circuit al aardig veranderd.

Mario Andretti praat met Colin Chapman in Zandvoort

Mario Andretti praat met Colin Chapman in Zandvoort

Oranje en de Grand Prix van Nederland

Nu is het tijd om een stap verder te gaan en wordt een Nederlandse Grand Prix na 35 jaar weer een feit. Dit keer zit van Oranje niet zelf achter het stuur, maar laat hij dit aan de Formule 1 professionals over. In 2021 komen de beste coureurs van de wereld naar Zandvoort om te vechten voor de titel. Dit is niet alleen voor Nederland een geweldige kans, maar ook voor het circuit in Zandvoort die zichzelf weer ferm in het Formule 1 programma nestelt. Tot nu toe mogen er 5 races worden georganiseerd, beginnend in 2021.