Live kijken

Zo kijk je de Grand Prix van Nederland live

Waarschijnlijk heb je al gehoord dat de Formule 1 Grand Prix terug zal komen naar Nederland. De eerste race zal hoogstwaarschijnlijk in mei 2021 plaatsvinden op het Racecircuit van Zandvoort. Natuurlijk willen we allemaal ons eigen talent Max Verstappen aanmoedigen bij zijn eerste rit op eigen bodem. Ook al worden er het hele weekend 200.000 fans verwacht op het terrein, er zullen miljoenen mensen aan de buis gekluisterd zijn om deze race te kunnen bekijken. Als jij de live race niet wilt missen, dan zijn er een aantal mogelijkheden waarop je deze toch kunt kijken.

Ziggo heeft de uitzendrechten

Ziggo Sport heeft officieel de uitzendrechten van de Formule 1 races in Nederland en dat hebben ze al sinds 2013 toen je hier betaalpakket Sport 1 voor kon aanschaffen. Sinds november 2015 kan iedereen met een Ziggo-aansluiting deze races echter bekijken via het sportkanaal in je standaard Ziggo pakket. Hiervoor betaal je tegenwoordig dus niets extra meer voor. Ziggo heeft deze rechten in ieder geval tot en met 2021, wat betekent dat je de eerste twee edities van de Grand Prix in Zandvoort via hen kunt zien. Wat er daarna gebeurt, dat kan de toekomst natuurlijk alleen uitwijzen. Maar kun je deze race ook live kijken als je geen Ziggo klant bent?

Zenders die Formule 1 uitzenden

Wat Ziggo is voor Nederland, dat zijn andere zenders in het buitenland. Zo kun via de Belgische Sport Telenet en RTBF en via het Engelse Channel 4 de Grand Prixs volgens. Als je een schotel hebt, dan kun je Channel 4 ontvangen. De Belgische zenders zijn ook via satelliet te bekijken, maar hier moet je natuurlijk wel de mogelijkheid voor hebben.

Live F1 kijken

Formule 1 via een vriend met Ziggo

Een andere optie die je hebt is om de Grand Prix in Zandvoort te kijken bij vrienden of familie die wel Ziggo hebben. Jullie kunnen er dan een gezellige dag van maken en samen de spanning en sensatie van de race delen. Er is ook een Ziggo Go-app waarop Ziggo geabonneerden drie apparaten tegelijkertijd kunnen aansluiten. Als je iemand kent die zijn gegevens met jou wil delen, dan kun je allebei afzonderlijk de race kijken. Hier heb je dan dus wel iemand voor nodig die een Ziggo-abonnement heeft.

Formule 1 streamen

Een laatste optie die je hebt is om de race te streamen. De Formule 1 heeft sinds 2018 een legale en eigen dienst waarmee je dit kunt doen. De dienst heet f1 tv. Daarnaast zijn er een groot aantal andere livestreams en deze zijn eigenlijk illegaal. De streams worden door iemand opgenomen en uitgezonden. Hierdoor is de kwaliteit vaak ook erg slecht. De Formula One Association probeert deze streams natuurlijk zo veel mogelijk te ontdekken en offline te halen, wat betekent dat jouw uitzending ineens stopgezet kan worden.

Samen met andere Grand Prix fans

De beste manier om de eerste Nederlandse Grand Prix sinds 35 jaar te kijken is met vrienden en andere fans. Het liefst doen jullie dit in het echt, door kaartjes te halen voor het evenement en de sfeer op het circuit te proeven en mee te maken. Lukt het je niet om kaartjes te bemachtigen, dan kunnen jullie ergens een sportcafé opzoeken waar ze de race uitzenden of kijken bij iemand met een Ziggo abonnement. Wat je ook kiest, de eerste Formule 1 race in Nederland sinds 1985 mag je natuurlijk niet missen.

Nederlandse GP fans