Weersverwachting

Weersverwachting Grand Prix van Nederland

Eindelijk is het zover: de Grand Prix van Nederland komt terug naar Zandvoort. Niki Lauda stond hier als laatste Formule 1 coureur nog op het erepodium in 1985, maar daarna is er geen Grand Prix meer georganiseerd in ons eigen land. Het is daarom hoog tijd dat deze terugkeert naar Nederland en aangezien wij deel hebben uitgemaakt van de Grand Prix races vanaf het prille begin in 1950, is dit ook niet meer dan terecht. En wie kan er dan beter aan de start verschijnen dan onze eigen Max Verstappen? Natuurlijk willen we voor hem graag dat het weer meezit en dat hij zonder problemen als eerste over de finish gaat op de zondag.

Mogelijke buien in Zandvoort in een tijdspan van 3 uur.

Waarom is het weer belangrijk?

Het weer kan een Grand Prix race volledig veranderen. Is het wegdek nat, dan moeten er speciale banden worden gebruikt en als deze weer opgedroogd is, dan moeten deze weer worden vervangen. Een goede voorspelling en een juiste inschatting van de teams met betrekking tot het weer en de banden kan dus het verschil maken tussen een plaats op het hoofdpodium en een plek in de middenmoot. Het weer tijdens de Grand Prix van Nederland in 2021 is natuurlijk nog niet te voorspellen, maar er kan wel een schatting worden gemaakt.

Wanneer vindt de Grand Prix plaats?

De Grand Prix van Nederland vindt zeer waarschijnlijk plaats in mei 2021.

De weersverwachting in Zandvoort voor begin mei 2021

Naast een globale datum weten we ook dat de Grand Prix in Zandvoort zal plaatsvinden. We hebben nu dus een datum en een tijd. Als we kijken naar de weersvoorspelling van begin mei van dit jaar dan zal het tussen de 12 en de 17 graden worden met een kleine kans op een bui. Uiteraard is dit louter speculatie en kunnen we niet voorspellen of er wel of niet een bui valt. Wat betreft de temperatuur is de voorspelling waarschijnlijk aardig accuraat, tenzij er natuurlijk in 2021 sprake is van een uitzonderlijke koude- of warme meimaand.

Weersverwachting
Zandvoort
Weeronline.nl - Meer weer in Zandvoortweeronline.nl Altijd jouw weer

3-daagse weersvoorspelling Zandvoort

Wisselvallig in mei

Wat het wel interessant maakt is dat de race naast de zee zal plaatsvinden en midden in de duinen en daardoor kan het weer erg wisselvallig zijn. Natuurlijk hopen we dat Max Verstappen de Nederlandse weersomstandigheden en zijn ervaring op het circuit van Zandvoort in zijn voordeel kan gebruiken en zo de andere coureurs ver achter zich kan laten. Of dit ook gaat lukken, kan alleen de toekomst ons vertellen.