Weersverwachting

Weersverwachting Grand Prix van Nederland

Eindelijk is het zover: de Grand Prix van Nederland is terug in Zandvoort. Max Verstappen werd door zijn winst in 2021, de opvolger van Niki Lauda. Gelukkig zat in 2021 het weer ook goed mee! 

Mogelijke buien in Zandvoort in een tijdspan van 3 uur.

Waarom is het weer belangrijk?

Het weer kan een Grand Prix race volledig veranderen. Is het wegdek nat, dan moeten er speciale banden worden gebruikt en als deze weer opgedroogd is, dan moeten deze weer worden vervangen. Een goede voorspelling en een juiste inschatting van de teams met betrekking tot het weer en de banden kan dus het verschil maken tussen een plaats op het hoofdpodium en een plek in de middenmoot. 

Wanneer vindt de Grand Prix plaats?

De Grand Prix van Nederland vindt plaats in het eerste weekend van september.

De weersverwachting in Zandvoort voor september

We hebben nu dus een datum en een tijd. Als we kijken naar de weersvoorspelling van begin mei van dit jaar dan zal het tussen de 14 en de 18 graden worden met een kleine kans op een bui. Er zijn in september gemiddeld ongeveer 3 tot 8 regendagen. Uiteraard is dit louter speculatie en kunnen we niet voorspellen of er wel of niet een bui valt. Wat betreft de temperatuur is de voorspelling waarschijnlijk aardig accuraat, tenzij er natuurlijksprake is van een uitzonderlijke koude- of warme meimaand.

Weersverwachting
Zandvoort
Weeronline.nl - Meer weer in Zandvoortweeronline.nl Altijd jouw weer

3-daagse weersvoorspelling Zandvoort

Soms wisselvallig weer

Wat het wel interessant maakt is dat de race naast de zee zal plaatsvinden en midden in de duinen en daardoor kan het weer wisselvallig zijn. Natuurlijk hopen we dat Max Verstappen de Nederlandse weersomstandigheden en zijn ervaring op het circuit van Zandvoort in zijn voordeel kan gebruiken en zo de andere coureurs ver achter zich kan laten. Of dit ook gaat lukken, kan alleen de toekomst ons vertellen.